Pogosta vprašanja

V čem se svetilka EX 325 razlikuje od njej podobni?

Proizvajalec Nightsearcher vsako leto izda posodobljeno verzijo te Ex svetilke. Staro verzijo vgrajene elektronike in ohišja odproda nekaterim trgovcem, ki jo tržijo pod različnimi imeni (npr. MAG iz Poljske). Vendar je originalna svetilka z najnovejšo elektroniko, ki zagotavlja najvišjo svetilnost in hkrati najugodnejšo ceno, le pod imenom NIGHTSEARCHER (Velika Britanija).

Ali priporočate funkcijo avtomatskega izklopa omrežja pri generatorjih?

Potrebno je ločiti med dvema stopnjama zaščite, ki jih imajo lahko vgrajeni DIN generatorji. 1. Svetlobno in zvočno opozarjanje v primeru popuščanja izolacije na porabnikih. 2. Avtomatski izklop omrežja (ne motorja) poleg že predhodno navedenega opozarjanja. Vsekakor priporočamo (zahteva tipizacije GZS) izbiro obeh zaščit hkrati. Pri nabavi generatorja zato preverite podrobnosti v vseh ponudbah.

S katerimi reflektorji lahko zamenjamo obstoječe halogenske, da lahko uporabimo obstoječo bakreno spiralo v sredini pnevmatskega stolpa?

Priporočamo samo LED reflektorje z izvrstno optiko, nikakor ne običajnih za splošno uporabo. Običajni LED reflektorji namreč nimajo optike, ki bi razporedila svetlobni snop na daljše in širše razdalje. Čeprav imajo deklariranih npr. 20.000 lumnov, se le-ti porazgubijo že po nekaj metrih, prav tako nimajo zahtevan IP razred zaščite. Potrebni presek dovodne bakrene spirale, je odvisen od jakosti elek. toka, ki se po njej prenaša. S preprostim teh. posegom in dodatkom, lahko dosežemo, da vsak reflektor izdelan za napetost 230V deluje tudi na 12/24V in obratno – vsak reflektor, ki je izdelan za napetosti 12/24V, lahko deluje tudi na 230V.

Kako polniti Solaris 16K in 20K s Pb baterijo?

  • V primeru, da naprava dalj časa ni v uporabi, jo je potrebno dodatno napolniti preko adapterja iz omrežne napetosti (230V/12V), najmanj enkrat na dva meseca. Priporočamo stalni priklop (v vozilu, oz. garaži). 
  • Po vsaki – tudi najmanjši uporabi, vedno pričnite s polnjenjem naprave. V kolikor pustite akumulator nenapolnjen, mu boste bistveno skrajšali življensko dobo, ali pa povzročili poškodbe zaradi katerih ga bo potrebno zamenjati.