STROKOVNJAK SVETUJE

PRAKTIČNI PREIZKUS OPREME

V vseh regijah imamo organizirane praktične preizkuse celotne opreme iz našega prodajnega programa. Pokličite nas, ali nam pošljite e-mail in dogovorili se bomo za vas neobvezno prezentacijo, na vaši lokaciji. Prilagodili se bomo terminu, ki vam bo ustrezal – predvsem za prikaz razsvetljave predlagamo pozno popoldansko-nočni čas.


Na kaj mora biti kupec pozoren pri nakupu električnega generatorja/agregata

Generatorji so sestavljeni iz dveh glavnih komponent – iz motornega in iz električnega sklopa. Za zanesljivo delovanje je potreben dovolj močan in kvaliteten motor, z dušenjem zvoka. Proizvajalec Eisemann/Geko vgrajuje preverjene motorje Briggs&Stratton, tudi v najzahtevnejše modele. Še bolj je pomembno, kdo in kje je izdelal elektro sklop, kamor spada kompletno elek. navitje generatorja, varnostni elementi, vodoodporne vtičnice, odklopniki, itd… Kompletna izdelava in vgraditev elektro sklopa se izvede v Nemčiji (Eisemann), kjer se v celoto vgradi še motorni del. Pri izbiri se je torej potrebno prepričati, kdo je izdelovalec in vgraditelj elektro sklopa in kje je bil le-ta izdelan. Proizvajalci motornih delov generatorjev, kot so npr. Honda, Yamaha, B&S, namreč nikakor niso hkrati tudi proizvajalci celotnega agregata, pač pa le bencinskega motorja.


Katere so bistvene razlike med reflektorji za gasilske enote in med reflektorji za domačo uporabo

Na podlagi statističnih podatkov, se več kot polovica intervencij zgodi v nočnem času, oz. v času zmanjšane vidljivosti. Zato opustitev skrbi za predhodno zagotovitev kvalitetne razsvetljave, vodi do težjega dela na intervenciji, ali celo do poškodb. Priporočamo samo LED reflektorje z izvrstno optiko, nikakor ne običajnih za splošno uporabo. Običajni LED reflektorji namreč nimajo optike, ki bi razporedila svetlobni snop na daljše in širše razdalje. Čeprav imajo deklariranih npr. 20.000 lumnov, se le-ti porazgubijo že po nekaj metrih, prav tako nimajo zahtevan IP razred zaščite.